vrijdag 19 december 2008

Kralingen-Crooswijk scoort goed in rapport over cultuurdeelname

Het gaat goed met de deelname van Rotterdammers aan culturele activiteiten. Inwoners van deelgemeente Kralingen-Crooswijk en het Stadscentrum springen wat betreft cultuurdeelname met kop en schouder uit boven de inwoners van andere deelgemeenten. Dat blijkt uit het rapport ‘Cultuurparticipatie van Rotterdammers 2007’ dat onlangs is uitgebracht door het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS).

Kralingen-Crooswijk staat op alle onderdelen, met uitzondering van het bezoek aan het Locaal Cultureel Centrum, in de top vijf van deelgemeenten met het hoogste percentage cultuurdeelnemers. Alleen de cultuurdeelname van inwoners van het Stadscentrum is hoger. Het gebruik van culturele uitleeninstellingen is echter het hoogst in Kralingen-Crooswijk. Ook het bezoek aan feesten met live optredens wordt het meest gedaan door inwoners van deze deelgemeente. Ook wat betreft het kunstzinnig bezig zijn, staat Kralingen-Crooswijk bovenaan.

Meer informatie?Als u het volledige rapport wilt inzien, kunt u terecht op de website http://cos.rotterdam.nl U gaat dan naar ‘Kunst en Cultuur’ en zoekt op ‘Cultuurparticipatie’. U komt dan vanzelf bij het rapport ‘Cultuurparticipatie van Rotterdammers 2007’ terecht.