dinsdag 30 juni 2009

Samen scholen in een prachtwijk


(foto: Hans Hordijk)
Minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie heeft op 30 juni het eerste exemplaar in ontvangst genomen van ‘Samen scholen in een prachtwijk – Talentontwikkeling tussen 0 en 12 jaar: ervaringen uit Crooswijk, Rotterdam’. Van der Laan was vol lof over het boek. “Het beschrijft precies de dingen die ik in de wijken tegenkom.”
Het boek heb ik geschreven samen met drie schooldirecteuren uit Crooswijk en Jeroen Onstenk, lector aan de Hogeschool INHOLLAND.

Geen problemen maar oplossingen
Werken met kinderen in een ‘prachtwijk’ is buitengewoon boeiend en spannend, ingewikkeld én leuk. Het boek focust niet op de problemen maar beschrijft de oplossingen die in een wijk als Crooswijk worden gezocht. Hoe zorgen scholen, verenigingen, opvoedondersteuners, jeugdwerkers, beleidsmakers en bestuurders dat deze kinderen hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen? Daarbij komen zaken als verlengde schooldag en brede school aan de orde, maar ook opvoedondersteuning, sport, buitenspelen met TOS en het werken in een herstructureringswijk. “Ik vind het een ontzettend leuk boek”, aldus Van der Laan. “Ik werd gegrepen door het zelfvertrouwen en enthousiasme dat eruit spreekt.”

Het boek ligt voor 17,95 in de boekhandel of is te bestellen via: http://www.swpbook.com/1218.