maandag 8 februari 2010

Culturele middag succesGistermiddag organiseerde de VVD-fractie Kralingen-Crooswijk een culturele middag in Galerie Kralingen. Suzanne Algra van het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaf een presentatie over hoe het orkest juist ook in de wijken op zoek gaat naar nieuwe doelgroepen. Een prachtig voorbeeld daarvan is een concert dat gaat plaatsvinden in de sporthal bij Victoria. Dit zal zijn op een zaterdag waarop er ook volop sportwedstrijden plaatsvinden op het complex, waardoor er onverwachte ontmoetingen kunnen ontstaan. Een geweldig intitiatief!
Zelf heb ik een presentatie gegeven over de rol van de deelgemeente en de vraag en het aanbod van cultuur in Kralingen. Vervolgens vond een leuke discussie plaats met de zaal. Vragen die aan bod kwamen waren: Hoe ver kan je gaan met het brengen van cultuur achter de voordeur? Welke verantwoordelijkheid hebben de ouders? Wat is de rol van de school?
Muzikale omlijsting werd verzorgd door een afvaardiging van het ensemble Chat Noir. Al met al een boeiende en leerzame middag!