vrijdag 2 oktober 2009

De zomer is voorbij: volop activiteit!


Mijn vakantie eindigde dit jaar pas half september. Inmiddels draait alles weer op volle toeren en de afgelopen weken is er al weer heel wat nuttigs, leuks en opmerkelijks gepasseerd.
Zo was er vorige week in Crooswijk een onderwijsseminar naar aanleiding van ons boek "Samen scholen in een Prachtwijk". Het was volle bak en erg goed om veel betrokkenen uit het onderwijsveld in Crooswijk weer even te spreken.
Eveneens vorige week hebben we een start gemaakt met een nieuw activiteitenprogramma voor ouderen in het woonservicegebied van De Esch. Leuke bijkomstigheid daarbij was, dat ik onze deelgemeentelijke onderscheiding, de boezemvriend, mocht uitreiken aan mevrouw Tonnie Jansen, voor haar geweldige inzet in de wijk gedurende de afgelopen jaren.
In het weekend ben ik nog even langsgeweest bij een concert dat was georganiseerd door de vrijmetselaarsloge Frederic Royal, die in onze deelgemeente is gevestigd en haar 250 jarige jubileum vierde.
Deze week werd vooral gekenmerkt door de voorbereiding van onze begroting voor 2010 en besprekingen daarover met het stadsbestuur. Tot onze grote verbazing zijn zij nog steeds van plan om hun eigen financiƫle problemen af te wentelen op de deelgemeenten, hetgeen grote gevolgen zal hebben voor ons welzijnsbeleid.
Woensdagavond was ik een van de sprekers bij een discussieavond van de VVD over ouderenbeleid (foto). Een leuke avond met een goede opkomst en een interessante discussie.
Vanavond nog even langs bij de start van de Kunstroute. Inmiddels een gerenomeerd evenement in de deelgemeente en het ziet er naar uit dat ook dit jaar de kunstenaars het weer prima voor elkaar hebben.
Al met al, is het politieke en maatschappelijke seizoen dus weer lekker begonnen!